Wij zijn Betuws Haardenhuis.

Over Betuws Haardenhuis

Al een kwart eeuw mogen we onszelf een specialist noemen in het vegen van schoorstenen, het installeren en onderhouden van rook- en ventilatiekanalen en de verkoop van gas-, hout- en pelletkachels in alle soorten en maten. We zijn trotse houders van het predicaat Meester Schoorsteenveger en lid van de schoorsteenvegersbond ASPB. We hebben alles in huis voor een sfeervol vuurtje en degelijke verwarming van iedere denkbare ruimte – buiten en binnen.

Betuws Schoorsteenbedrijf

De ervaring en vakkennis startte in 1998 bij voormalig eigenaar Jeroen van den Hengel, die in dat jaar het Betuws Schoorsteenbedrijf oprichtte. Jeroen bouwde in die jaren een flink netwerk op, vanuit de overtuiging dat je een bedrijf niet vanachter de computer runt. Het was een kwestie van tijd voordat hij zich vanuit een klantvraag ook ging richten op het installeren van rookkanalen.

Betuws Haardenhuis

Zijn vervolgstap om ook kachels te gaan verkopen, ontstond letterlijk ‘per ongeluk’. Jeroen viel tijdens het schoorsteenvegen van het dak. Een periode van revalidatie volgde. Hij stortte zich op de verkoop, al snel gevolgd door het dealerschap van merken als Janus, Jøtul, Dovre en meer. Het Betuws Haardenhuis was een feit.

Tien jaar later, in 2008, stond het bedrijf volop in het teken van groei en innovatie. De eerste pelletkachel werd verkocht, en er volgde een tweede en derde personeelslid, ook voor de binnendienst. In 2012 kwam Nino van Dam aan boord, zoon van Peter die al enige jaren in dienst was. In datzelfde jaar nam Jeroen het felbegeerde predicaat Meester Schoorsteenveger in ontvangst.

Eén van de grootste schoorsteenveegbedrijven van Nederland

Sinds 2015 is het bedrijf met showroom gevestigd op de huidige locatie in Meteren, en wordt het gekenmerkt door een team van zo’n twintig gedreven, enthousiaste en vakkundige binnen- en buitendienstmedewerkers. Ook de laatste jaren heeft de ontwikkeling niet stilgestaan; het Betuws Haardenhuis is erkend lid van de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche (NHK) en met een klantenbestand van zo’n 25.000 huishoudens is het schoorsteenbedrijf inmiddels één van de grootste schoorsteenveegbedrijven van Nederland.

Nieuwe eigenaar

Nino, die inmiddels ook het predicaat Meester Schoorsteenveger heeft ontvangen en het ambacht langzaamaan combineerde met productkennis en verkoopervaring door zich ’s middags letterlijk om te kleden, is sinds een jaar eigenaar van de zaak. Meester Jeroen heeft een stapje teruggedaan, maar coacht zijn leerling Nino nog altijd graag op de achtergrond.

Omdat Nino sinds zijn zeventiende in het bedrijf werkzaam is, heeft hij het DNA en de bedrijfsfilosofie van Jeroen overgenomen: het optimaal bedienen van de klant. Vanuit de klantvraag, maar ook vanuit ervaring, expertise en het vermogen om te luisteren naar de behoefte en de wens van de klant. De klant én zijn situatie kennen en sociale vaardigheden combineren met vakkennis: dat is volgens Jeroen en Nino de kracht van het bedrijf.

Essentie van het vak

Nino heeft in die jaren veel geleerd over bedrijfsvoering, maar nog altijd houdt hij zich graag bezig met de essentie van zijn vak: het aansluiten van een mooie kachel, die volledig tot zijn rechtkomt én aansluit bij de wens van de klant. En die is bij het Betuws Haardenhuis geen nummer, maar een gewaardeerde klant die oprecht en eerlijk geholpen wordt bij de beste oplossing.

Het Betuws Haardenhuis

Voor een sfeervol haardvuur, vakkundige installatie en het onderhoud van het rookkanaal bent u daarom bij ons aan het goede adres: Wij bieden u een ruime collectie kachels van bekende merken. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze gezellige sfeervolle showroom!

Betuws Schoorsteenveegbedrijf

Wij van het Betuws Haardenhuis kunnen ook zorg dragen voor het onderhoud van het rookkanaal, verwijderen van nesten, camerainspecties, machinaal frezen, onderhoud mechanische ventilatiekanalen en nog meer. Ook wel bekend als het Betuws Schoorsteenveegbedrijf, zie onze andere website www.veiligstoken.nl

Betuws Haardenhuis team

Plaats een review

Laatste reviews

Eind goed, al goed!

Rated 5 out of 5
20/12/2021

Tegenslag bij het plaatsen van een flex pijp maar verschillende opties geprobeerd en uiteindelijk toch een oplossing gevonden. Per ongeluk was het verkeerde model kachel meegebracht; nog dezelfde dag werd het juiste model kachel bezorgd en geplaatst.

W Zandbergen

prima service

Rated 5 out of 5
18/05/2021

schoorsteenkap nog dezelfde dag vervangen.

H. van Santen

Prima service!

Rated 5 out of 5
11/05/2021

Ons schoorsteenkanaal laten wij al jaren naar alle tevredenheid door Betuws Kachelhuis schoonvegen. Bij de laatste veegbeurt werd het lakwerk van onze nog vrij nieuwe kachel licht beschadigd.
Na enige aarzeling hebben wij dit toch maar gemeld, want je blijft je er toch aan storen. Maar geen probleem, onze klacht werd meteen vol begrip opgepakt en is in goed overleg na het stookseizoen keurig en vakkundig opgelost.
Dus petje af voor deze uitstekende service, zowel van de receptie als van de monteur.

Frank, Ingen

Zeer tevreden!

Rated 5 out of 5
14/02/2019

Na een gesprek in de showroom en het kijken op locatie hebben wij door het Betuws Haardenhuis een houtkachel van het merk Jøtul laten plaatsen. Wij zijn dan ook zeer tevreden met de ontwikkeling en plaatsing van deze haard. Ze denken goed mee, geven eerlijk advies en zijn duidelijk in hun offerte. Kortom een tevreden klant met een mooie brandende houtkachel!

Wijngaard