Kamado BBQ kopen?

Kamado BBQ kopen bij Betuws Haardenhuis

Alvast een Kamado barbecue kopen voor de heerlijke lente en zomermaanden welke in aantocht zijn? Bij ons bent u op het juiste adres. Wij leggen je graag het een en ander uit over een deze bijzondere BBQ.

Wat is een Kamado BBQ?

Een Kamado BBQ is anders dan de barbecues zoals we die van oudsher kennen. Het grote verschil is dat deze BBQ een keramische BBQ is. De oorsprong van dit type ligt in China. Hier werkte men vroeger al met keramieken potten om de rijst in klaar te maken. De Japanners hebben deze manier van koken overgenomen en verder ontwikkeld. Het resultaat is deze BBQ.

Wat zijn de voordelen van een Kamado BBQ?

Een Kamado BBQ heeft een dikke wand van keramiek. Hierdoor kan deze BBQ de warmte goed vasthouden. Dit in combinatie met de vorm maakt dat de temperatuurregeling gemakkelijk gaat. Dit heeft vele voordelen. Zo kun je je vlees roken, stomen, grillen, searen en slow cooken met een kleine hoeveelheid houtskool. Dit maakt het efficiënt. Ook blijven de sappen van het vlees goed behouden waardoor je gerecht malser en sappiger is. Kamado BBQ

Door de dikke wand kun je deze BBQ zowel in de zomer als in de winter gebruiken om heerlijke gerechten in klaar te maken

Nog een aantal voordelen op een rij:

  • De rokerige smaak van het vlees
  • Veelzijdig in gebruik
  • Verkrijgbaar in verschillende maten
  • Een authentieke BBQ-beleving
  • Vlees grillen op hoge temperaturen

Natuurlijk zitten er niet alleen maar voordelen aan deze manier van koken. Het grote nadeel is dat je de BBQ niet direct kunt gebruiken, want het heeft tijd nodig hem op temperatuur te krijgen. Ook het schoonmaken vergt enige aandacht al is hier wel schoonmaakgereedschap voor bedacht. Dit alles weegt natuurlijk niet op tegen de heerlijke smaak die jouw gerechten gaan krijgen! Dat wordt smullen!

Waar moet je op letten bij de koop van een Kamado BBQ?

Allereerst moet je goed nadenken over het aantal personen waarvoor je wil gaan koken. Dit is belangrijk voor de grootte van de BBQ (het aantal inch). Er zijn kleine modellen waar je 1 stuk vlees op kan leggen. Dit zijn vaak tafelmodellen. Ook zijn er grotere modellen waar je al gauw op kunt koken voor 4 personen. De 25 inch Kamado modellen zijn groot van formaat en kun je gebruiken voor catering of het koken voor grote gezelschappen. Laat je door ons goed voorlichten hierover. Wij kunnen je alles hierover vertellen en ook onze eigen ervaring hierover vertellen. Neem snel met ons contact op!

Kamado BBQ tafelmodel

Kamado Accessoires kopen

Natuurlijk heeft Kamado ook verschillende accessoires waarmee je je kookbeleving mee kunt uitbreiden. Denk hierbij aan een pizza steen, een grillrooster en natuurlijk niet onmisbaar; een hoes voor jouw BBQ. Dit maakt het helemaal af!