Het Betuws Haardenhuis en het Betuws Schoorsteenveegbedrijf zijn dit jaar op zaterdag 24 en 31 december gesloten. Vanaf 2 januari 2023 staan we weer voor u klaar. Het team van het Betuws Haardenhuis en ’t Betuws Schoorsteenveegbedrijf wenst u gezellige en warme feestdagen.

Hoofdfoto artikel elektrische haarden alle ins en outs

Wij geven u graag meer informatie over elektrische haarden. In dit artikel leest u de belangrijkste informatie over elektrische haarden, zoals: de soorten elektrische haarden, het onderhoud en de veiligheid ervan.

Wat is een elektrische haard?

Een elektrische haard is een haard die op stroom werkt. Een authentieke haard werkt op basis van het stoken van hout. Bij een elektrische kachel zorgt elektriciteit ervoor dat er een realistisch vuurbeeld te zien is. Hierdoor ontstaat er sfeer in de ruimte, maar blijft de schadelijke uitstoot – die wel aanwezig is bij een houtkachel – achterwege. Het is dan ook een goed alternatief voor een houtkachel of een gashaard wanneer u toch wil genieten van de sfeer van een dansend vuurtje, de romantiek en gezelligheid die hierbij ontstaat. Een goede optie voor u zou een elektrisch haard kunnen zijn. Er zijn verschillende type elektrische haarden. In dit artikel leest u meer over de elektrische haard en de verschillende opties. U kunt natuurlijk ook altijd langskomen in onze showroom om verschillende haarden te bekijken en advies te krijgen van één van onze haardenexperts.

Hoe werkt een elektrische haard?

Stroom zorgt voor een realistisch vuurbeeld bij een elektrische haard. De werking is simpel. U stopt de stekker in het stopcontact, zet de haard aan en u heeft een vuurtje. Het makkelijke aan een elektrische haard is dat hij overal waar stroom aanwezig is, geplaatst kan worden. Er bestaan grofweg twee soorten elektrische haarden, namelijk een elektrische haard welke alleen een vuurbeeld geeft en een elektrische haard welke ook warmte afgeeft. En zijn ook talloze type elektrische haarden beschikbaar.

Welk onderhoudt heeft een elektrische haard nodig?

Wat een bijkomend voordeel is van een elektrische haard is dat deze weinig onderhoudt nodig heeft. Onderhoudt is iets waar de meeste mensen niet op zitten te wachten. Dit kost tijd en energie en die is tegenwoordig schaars. Een elektrische haard heeft geen rookkanaal waardoor u de schoorsteen niet hoeft te laten vegen. Met een elektrische haard bent u geen tijd kwijt aan het kloven van hout, het schoonmaken van de kachel of het opruimen van asresten.  Een elektrische haard hoeft u ook niet jaarlijks te onderhouden.

Hoe ontstaat een realistisch vuurbeeld bij een elektrisch haard?

Daar waar de elektrische kachel vroeger een doorn in het oog was, zijn de ontwikkelingen tegenwoordig een stuk verbeterd en hierdoor krijgt u een realistisch vuurbeeld in de woonkamer. Tegenwoordig is het vuurbeeld van een elektrische haard niet te onderscheiden van echt. De rook, verlichting en het houtset samen zijn de belangrijkste onderdelen hiervoor. Er zijn veel verschillende type elektrische haarden met allemaal hun eigen techniek. Hierdoor is er altijd wel een type elektrische haard die bij uw wensen past. Onze adviseurs kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze.

Hoe veilig is een elektrische haard?

Een elektrische haard is een veilig alternatief voor een houtkachel of een gaskachel. Deze twee haarden worden warm en hierbij moet je dus oppassen dat iemand zijn vingers niet verbrand. Nu denkt u misschien, wordt een elektrische haard dan niet warm? Jawel een elektrische haard wordt ook warm maar niet gevaarlijk warm en is daarom dus veiliger.

Hoe milieuvriendelijk is een elektrische haard?

Een elektrische haard is een milieuvriendelijk alternatief. Ben niet bang dat uw energierekening flink om hoog zal gaan met een elektrische haard. Onze moderne elektrische haarden hebben een goed energielabel en zullen uw stroomverbruik niet drastisch verhogen. Ook kunt u stroom wat opgewekt wordt met zonnepanelen gebruiken om uw elektrische haard aan te zetten. Hiermee brandt uw haard CO2 neutraal en is hij dus milieuvriendelijk.

 

Welke soorten elektrische haarden bestaan er?

 

1. Elektrische inbouwhaard

Een elektrische inbouwhaard wordt gekozen voor verschillende toepassingen. Het is mogelijk de haard in te bouwen in een tv-meubel of een wandkast. Maar een elektrische inbouwhaard kan ook ingebouwd worden in een muur. Met dit type haard heeft u dus verschillende mogelijkheden. Een aantal opties worden hieronder verder uitgelicht.

Elektrische open haard

In plaats van een open haard welke op hout stookt is het mogelijk om een elektrisch alternatief toe te passen. U kunt in uw oude open haard een elektrische inbouwhaard plaatsen. Hiermee behoudt u de sfeer van de open haard maar stookt u op een verantwoordelijkere en milieuvriendelijkere manier. Ook is een elektrische open haard veiliger als u bijvoorbeeld kinderen heeft.

Elektrische inzethaard

Een elektrische inzethaard kunt u voor verschillende doeleinden gebruiken. De elektrische inzethaard is, zoals de naam het al zegt, alleen de inzethaard. Een ombouw is hierbij dus nog noodzakelijk. U kunt een elektrische inzethaard toevoegen in bijvoorbeeld een kastenwand of een tv-meubel. Ook kunt u een elektrisch inzethaard inbouwen in een muur. U kunt kiezen uit verschillende vuurzichten. De opties zijn; enkelzijdig vuurzicht, dubbelzijdig vuurzicht (hoek vuurzicht), driezijdig vuurzicht (panorama vuurzicht) en een vierzijdig vuurzicht (volledig vuurzicht). Een doorkijk (tunnel vuurzicht) is ook een optie. Wanneer u kiest voor een inzethaard is het goed om ook hierover na te denken. Vanaf welke kant wil u het vuurspel kunnen aanschouwen en op welke manier wil u sfeer maken in de ruimte met de elektrische inzethaard. Onze experts adviseren u hierbij graag.

2. Vrijstaande elektrische haard

Een vrijstaande elektrische haard is misschien ook een passende optie voor u. Wanneer u nog een prachtige plek in de ruimte, denk aan de woonkamer, eetkamer of keuken, over heeft kunt u een vrijstaande haard toevoegen aan de ruimte. Een elektrisch haard kunt u immers op veel plekken plaatsen. Hiermee is de plaatsing van een elektrische haard flexibel ten opzichte van een houtkachel of een gashaard. U heeft dus keuze zat waar u de haard neer wil zetten.

Elektrische houtkachel

Een elektrische haard kan vrijstaand geplaatst worden. Wanneer u nog een prachtige plek in de ruimte, denk aan de woonkamer, eetkamer of keuken, over heeft kunt u hier een vrijstaande elektrische haard plaatsen. Een elektrisch haard kan immers overal geplaatst worden waar stroom naar toe gelegd kan worden. Hiermee is de plaatsing van een elektrische haard flexibel ten opzichte van een houtkachel of een gashaard. U heeft dus keuze zat waar u de haard neer wil zetten.

Elektrische haard met schouw

Natuurlijk zijn er ook elektrische haarden met een schouw te koop. De schouw is te verkrijgen in verschillende stijlen, denk hierbij aan houtlook, betonlook of bijvoorbeeld de kleur zwart. Er is altijd een schouw te verkrijgen welke past bij uw interieur. De combinatie van een schouw met een realistisch vuurbeeld maakt deze opties perfect passend bij verschillende stijlen interieurs, zoals een landelijk interieur of een strak design. Er zijn elektrische haarden te koop met een schouw maar natuurlijk is het ook mogelijk in een bestaande schouw een elektrische haard te plaatsen.

Elektrische wandhaard

Bent u op zoek naar een prachtige sfeermaker voor aan uw muur. Een elektrische wandhaard kan de oplossing zijn. Voor iedere interieurstijl is een passende wandhaard. Een elektrische wandhaard kan tegen de wand of in de muur worden geplaatst. Ze zijn te verkrijgen in verschillende maten en verschillende kleuren. Ook zijn er verschillende vuurbeelden beschikbaar. Heeft u een landelijk interieur dan is een vuurbeeld met houtstammen passend. Heeft u een meer moderne stijl dan kunnen ice kristallen een passende optie zijn. De haard kan eenvoudig geplaatst worden. Het enige wat nodig is voor een werkende wandhaard is een stopcontact. Er is dus vrij weinig wat u tegenhoudt in de aanschaf van een elektrische wandhaard.

Elektrische haard tv meubel

Het is natuurlijk ook mogelijk om een elektrische haard in uw tv-meubel te verwerken. Hiermee geeft u sfeer aan een niet sfeervol object in de woonkamer of tv-kamer. Een kant en klare optie voor het creëren van sfeer naast uw televisie is het plaatsen van een tv-meubel met sfeerhaard. Wanneer u thuiskomt van uw drukke dag is het toch heerlijk om op de bank te ploffen, de televisie aan te zetten en dan ook nog een sfeer te maken middels een elektrische sfeerhaard. Doordat een elektrische haard niet heel heet wordt is het perfect dit type haard toe te passen naast uw tv. En zijn verschillende opties mogelijk. Zo kunt u een los tv-meubel met elektrische haard laten plaatsen of een strak design tot aan het plafond plaatsen. Voor iedere interieurstijl is dus een passende oplossingen te vinden.

3. Elektrische sfeerhaard

Een elektrische haard geeft altijd sfeer. Wanneer u uw ruimte te kil vindt is het een goede optie om een elektrische haard te plaatsen. Het realistische vuurbeeld zorgt voor romantiek en sfeer in de ruimte en is dan ook een echte eye catcher. Bij verschillende tv-programma’s waarbij een stijlvol en sfeervol interieur ontworpen wordt, wordt een elektrische haard geplaatst.

4. Elektrische haard met verwarming

Een elektrische haard hoeft niet alleen toegepast te worden voor het toevoegen van sfeer in de ruimte. Een elektrische haard kan ook warmte afgeven. Vroeger gaven elektrische haarden geen warmte af. Tegenwoordig is dit anders, er is keuze tussen een elektrische haard welke warmte afgeeft en een elektrische haard welke geen warmte afgeeft. Een elektrische haard welke warmte afgeeft, geeft dit af door middel van een warmte element. Bij onze elektrische haarden zijn energie labels toegevoegd. Hierdoor kunt u snel inzichtelijk krijgen wat het verbruikt is van de haard en dus wat u aan kosten kwijt bent. Uiteraard geld hierbij dat hoe meer warmte de haard opwekt hoe meer energie er verbruikt wordt. Wij garanderen u dat de sfeer en warmte opwegen tegen de kosten die dit met zich meebrengt (zeker wanneer u groene energie opwekt).

Waarom moet u kiezen voor een elektrische haard?

Een elektrische haard heeft tal van voordelen. Eerder heeft u al een aantal voordelen van elektrische haarden voorbij zien komen. Hieronder worden de voordelen van een elektrische haard beschreven.

Wat zijn de voordelen van een elektrische haard?

Een elektrische haard heeft vele voordelen. Wij zetten deze dan ook graag voor u op een rij.

Allereerst is het natuurlijk prachtig dat moderne elektrische haarden een realistisch vuurspel tonen. Daar waar vroeger de elektrische haard nep oogde is dit tegenwoordig met de modernste technieken niet meer het geval. Integendeel zelfs, een elektrische haard is vaak moeilijk te onderscheiden van een authentieke houtkachel.

Ten tweede is een elektrische haard veiliger dan een gashaard of een houtkachel. Een gashaard en een houtkachel worden beide warm waardoor deze minder veilig zijn. Denk bijvoorbeeld aan spelende kinderen welke de haard kunnen aanraken en hierbij hun handjes kunnen verbranden. Dit wil niemand op zij geweten hebben en kan blijvende schade aanrichten. Dit risico wordt weggenomen met een elektrische haard.

Natuurlijk is een elektrische haard ook een milieuvriendelijk alternatief. Omdat gebruik wordt gemaakt van elektriciteit is het stoken met een elektrische houtkachel milieuvriendelijker dan wanneer hout verbrand wordt of gas gebruikt wordt. Hout stoken zorgt voor meer fijnstof in de omgeving en kan voor mensen met astma voor ademhalingsproblemen zorgen. Het gebruik van een gashaard is met de huidige gasprijzen een kostbare hobby. Ook wil het kabinet af van het gebruik van gas en is een gashaard daarom geen goed alternatief meer. Een elektrische haard biedt hiervoor wel uitkomsten.

Het allergrootste voordeel van een elektrische haard is plug and play. De installatie van een elektrische haard is eenvoudig. Je zorgt dat er een stroompunt bij de haard aanwezig is, stopt de stekker in het stopcontact en je kan genieten van het vuurspel. Er hoeft dus geen rookkanaal met schoorsteen aangelegd te worden of een gasleiding getrokken te worden. Eenvoudiger kan dus niet.

Als vijfde is het onderhoudt van een elektrische haard laag en het laatste voordeel dat wij willen benoemen is dat er naast een sfeerhaard ook een verwarmingselement toegevoegd kan worden. Dit geeft als grote voordeel dat de elektrische haard niet alleen sfeervol is maar ook warmte afgeeft. Ondanks dat de haard dan warm wordt blijft deze veilig, omdat het warmte element zich vaak bevindt aan de boven- achterkant.

Advies krijgen over een elektrische haard

Wanneer u besluit een elektrische kachel aan te gaan schaffen, adviseren wij u om een vrijblijvende afspraak te maken met één van onze adviseurs. Advies geven wij onze klanten al vanaf 1998 en wij krijgen uitstekende reviews. In een persoonlijk gesprek adviseren wij u graag over waar op moet letten bij de aanschaf van een kachel en lichten wij graag de verschillende opties toe. Samen kijken wij naar de beste optie voor uw situatie. U kunt ons bereiken via onze contactpagina of langskomen in onze showroom.

Showroom van Betuws Haardenhuis

 

METEREN – De elektrische haard wint steeds meer terrein. Niet zo gek, als je bedenkt dat de haard warmte oplevert, zorgt voor de vertrouwde sfeer en toch simpelweg met een stekker werkt. Het Betuws Haardenhuis, specialist op het gebied van verkoop en onderhoud van pelletkachels, houtkachels, gas- en inzethaarden en de aanleg van rookkanalen, kan je er alles over vertellen én laten zien.

We zijn allemaal bezig met de voor- en nadelen van fossiele brandstoffen en de bijbehorende kosten. Energiekosten rijzen de pan uit, we willen van het Russisch gas af en stoken ligt onder vuur. Maar tegelijkertijd willen we niet interen op comfort en sfeer.

Voordelen elektrische haard

De elektrische haard biedt in dat geval uitkomst. Ze zorgen uiteraard voor warmte, sfeer en zelfs voor een knisperend geluid – en daarmee komen ze erg realistisch over. De beleving van het levendige vlammenspel zorgt voor een sfeervol en duurzaam alternatief, bijvoorbeeld in de vorm van de DRU Virtuo-haarden. Vergeet de schoorsteen; een stekker is genoeg. Bovendien zijn ze onderhoudsarm en makkelijk te plaatsen.

Showroom

Voel je toch meer voor een gewone hout- of pelletkachel? Ook dan kun je uiteraard nog steeds terecht bij de sfeermakers van het Betuws Haardenhuis. Neem een kijkje in de showroom!

Betuws Haardenhuis is dealer van Hase haarden

Nieuws over de Hase Haarden!

Sinds kort zijn wij dealer geworden van het merk Hase haarden. Deze haarden worden ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in Duitsland. Er is genoeg keuze in deze schitterende haarden, voor elk interieur is er iets passendst. Binnen een paar weken zijn er drie van deze prachtige haarden te bewonderen in de showroom.

Wenst u alvast meer informatie over deze haarden? Neem dan gerust contact met ons op, dit kan door te bellen naar 0345 – 228 540 of stuur een mail naar planning@betuwshaardenhuis.nl

Betuws Haardenhuis - Haarden plaatsen en onderhouden

Vanwege de laatste ontwikkelingen omtrent het Coronavirus willen wij u op de hoogte brengen dat de showroom van het Betuws Haardenhuis tot 2 maart gesloten is. De showroom zal (zonder verlenging van de lockdown) weer geopend zijn op woensdag 3 februari van 11.00 – 17.30 uur.

Uiteraard zijn de volgende dingen mogelijk

  • Afhalen van haarden & accessoires. (Bezorging zal in overleg zijn*)
  • De werkplaats en het magazijn blijft open. Heeft u iets nodig? Hebben wij het op voorraad? (Bezorging zal in overleg zijn*).
  • Onze monteurs blijven haarden plaatsen.
  • Onze schoorsteenvegers blijven het onderhoud, het vegen van het rookkanaal doen.

* LET OP! Afhalen enkel en alleen mogelijk door eerst een afspraak in te plannen, dit kan door te bellen naar 0345-745476

Onze showroom mag dan gesloten zijn, als onderneming blijven wij creatief! Dus, heeft u plannen om een haard te plaatsen? Maar bent u er nog niet over uit, wat voor haard? En het kostenplaatje? Dan komen wij graag op locatie bij u thuis kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard blijven wij vrijblijvende offertes opstellen.

N.a.v. bovenstaand genoemde punten hanteren wij de richtlijnen van het RIVM.

Heeft u nog vragen? Of wenst u een afspraak op locatie voor vrijblijvend advies? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan door te bellen naar 0345-745476.

Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus, hanteren we vanaf maandag 16 maart voor uw en onze veiligheid de volgende regels:

Onze schoorsteenvegers zullen tussen alle bezoeken de voorgeschreven handhygiëne toepassen. Hiervoor is het noodzakelijk dat zij, voordat ze weggaan bij u, hun handen kunnen wassen met zeep. We willen u dringend verzoeken om hier uw medewerking aan te verlenen.

Onze schoorsteenvegers zullen geen handen geven bij aankomst en vertrek.

Zoals aangegeven door de regering willen wij u vragen circa 1,5 meter afstand houden tussen u en de schoorsteenveger. Uiteraard zal ook de schoorsteenveger hier zelf rekening mee houden.

We vragen u om de regels van het RIVM te respecteren en mensen die verkouden of grieperig zijn niet in de ruimte aanwezig te laten zijn waar de schoorsteenveger zijn werk moet doen.

Als het al bekend is dat er bewoners bij u thuis zijn die, als gevolg van opgelegde maatregelen door derden, geen sociale contacten mogen aangaan, verzoeken we u dringend dit vooraf bij ons aan te geven. We zullen dan afstemmen hoe we hier mee om gaan. Dit om lastige situaties ter plaatse te voorkomen.

We danken u alvast hartelijk voor uw medewerking.

Maak een eyecatcher van uw rookkanaal - Betuws Haardenhuis

Maak van uw rookgaskanaal een echte eyecatcher

….van irritante blikvanger tot blend-in stijlobject

Wilt u zwart, grijs of antraciet? Of eh …matzwart?
Functioneel en robuust geëmailleerd of verzinkt. Degelijk materiaal, dat zeker! Maar bovenal materialen en kleuren die mateloos uitsteken tegen een zorgvuldig uitgezocht designbehang of decoratief geverfde muur.

“Niet meer van deze tijd, dat moet echt anders”, dachten ze bij Poujoulat –specialist op het gebied van rookgasafvoer en rookgaskanalen–. Het bedrijf heeft in samenwerking met interieurexperts speciale kleurcoatings ontwikkeld voor haar afvoerkanalen. De betrouwbare en duurzame rookgaskanalen van Poujoulat zijn nu verkrijgbaar in alle beschikbare RAL kleuren, passend bij ieder interieur. Uw rookgaskanaal in goud, metaal, linnen, taupe, wit, magenta, oker, kobalt, olijf, scharlaken, citrus, mauve, mint, of….? Mat, glans, glimmend? Welke stijl u ook verkiest; scandinavisch, industrieel, stoer, landelijk, romantisch, retro, orientaals of minimalistisch; uw gashaard of houtkachel kan vanaf nu naadloos opgaan in uw interieur.

Wilt u liever iets dat opvalt, iets dat er uitspringt in uw interieur? Laat dan uw rookgaskanaal een echte eyecatcher worden in uw woonkamer. Kies voor een opvallende contrast designkleur. Uw kachelspeciaalzaak kan u hierbij zeker helpen. Zij kunnen u alles vertellen over de Poujoulat RAL kleuren en mogelijkheden.

Kijk voor meer informatie op: www.poujoulat.nl

 

 

Zie hier de Nordpeis Me.
Een houtkachel welke in meerdere uitvoeringen te bestellen is. Met of zonder zijruiten, hangend aan de muur, of plafond, of staand op een hoogstaande voet.
Wenst u meer informatie over deze haard? Kom dan gerust langs in de showroom van het Betuws Haardenhuis.
Tijdelijke actie Contura haarden
Contura Nederland heeft tijdelijk een zeer toffe actie*.
Scherpe prijzen op 7 verschillende haarden.
Hieronder ziet u de Contura 556 Style zwart.
Nu van: € 3355,- voor: € 2995,-
Wilt u deze haard in het echt zien? Kom dan gerust langs in de showroom van het Betuws Haardenhuis.
Kijk hier voor onze openingstijden.
Voor meer informatie bel gerust of kijk eens op onze facebookpagina.
*De actie loopt van 1 september 2020 t/m 31 oktober 2020.

Brandend te zien in onze showroom: De Spartherm Passo XS Style kleur Turquoise!
Veel zicht op het vuur door unieke vorm.

De haard valt op door zijn unieke ronde vorm, waardoor er veel zicht is op het vuur. De eiken onderdelen van het voetstuk en de relinggreep maken het design af. De Passo XS Style is in veel kleuren verkrijgbaar, waardoor deze in ieder interieur past.

Parel, Wit, Nero, Titan, Roestbruin metallic, Magnolia, Nikkel, Licht grijs en Turquoise.

Heeft u interesse of wilt u meer weten? Neem contact met ons op via 0345-745476 of info@kachelkopen.nl of bezoek onze showroom in Meteren. Dan kijken we wat wij voor u kunnen betekenen. De koffie staat klaar!

Het Betuws Haardenhuis en Schoorsteenveegbedrijf is hèt adres voor houtkachels, houthaarden op CV, pelletkachels, pelletketels, gashaarden, elektrische haarden, rookkanalen en schoorsteenvegen! Ook voor advies en onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres.

Openingstijden showroom:
Woensdag: 11:00 – 17:30
Donderdag: 11:00 – 17:30
Vrijdag: 11:00 – 17:30
Zaterdag: 10:00 – 16:00

Adres:
Rijksstraatweg 47a
4194 SK Meteren
0345-745476
info@kachelkopen.nl
www.kachelkopen.nl