Rookkanaal vervangen?

Stel u hebt een kachel op het oog. Past deze dan op het bestaande rookkanaal of moet u nog een kanaal aan laten leggen? Wij van het Betuws Haardenhuis zijn uitstekend in staat om u advies geven en komen graag bij u langs om een offerte op te stellen.

Voor het afvoeren van de rookgassen van uw hout- of gaskachel hebt u natuurlijk een geschikt kanaal nodig. Een goede schoorsteen is belangrijk voor uw veiligheid en gezondheid. Het functioneren van uw hout- of gaskachel is afhankelijk van de werking van het rookkanaal.

Rookkanaal vervangen?

Nieuw rookkanaal laten aanleggen

Als het nodig is kunnen wij voor u het bestaande kanaal aanpassen of een heel nieuw kanaal plaatsen. Er zijn hierin diverse mogelijkheden o.a.:

Dubbelwandig RVS rookkanaal

Als u hout wilt gaan stoken maar u beschikt nog niet over een kanaal dan is het installeren van een dubbelwandig RVS kanaal een oplossing. Wij werken onder andere met het product/systeem Poujoulat.

Flexibele voering

Lekkages in gemetselde schoorstenen kunnen wij voor u oplossen door het inbrengen van een flexibele buis.

Concentrisch rookkanaal

Dit kanaal is geschikt voor gesloten verbrandingssystemen waarbij de buitenpijp zorgt voor de aanvoer van zuurstof. De binnenpijp voert de rookgassen af. Zuurstof wordt dus van buitenaf aangevoerd en niet uit de woonruimte gehaald.

Vanzelfsprekend kunnen wij voor u ook de aansluiting van de kachel op het rookkanaal verzorgen. Wij kunnen uw huis van een compleet nieuw rookkanaal voorzien. Ook het bestaande kanaal kunnen wij geheel renoveren met bijvoorbeeld een flexibele voering.

Wij zijn gespecialiseerd in het advies geven over en installeren van een kanaal. Neem voor meer informatie gerust even contact met ons op. Of kom langs in onze showroom in Meteren. Voor onze openingstijden of contactgegevens klik hier.