Rookkanaal vervangen?

Stel u heeft een kachel op het oog, past deze dan op het bestaande rookkanaal of moet er nog een kanaal aangelegd worden? Wij van het Betuws Haardenhuis kunnen u advies geven en komen graag bij u langs om vrijblijvend een offerte op te stellen.

Voor het afvoeren van de rookgassen van uw hout- of gaskachel heeft u natuurlijk een geschikt rookkanaal nodig. Een goede schoorsteen is belangrijk voor uw veiligheid en gezondheid. Het functioneren van uw hout- of gaskachel is afhankelijk van de werking van het rookkanaal.

Als het nodig is kunnen wij voor u het bestaande kanaal aanpassen of een heel nieuw kanaal plaatsen. Er zijn hierin diverse mogelijkheden o.a.:

Rookkanaal vervangen?

Dubbelwandig RVS rookkanaal

Als u hout wilt gaan stoken maar u beschikt nog niet over een kanaal dan is het installeren van een dubbelwandig RVS rookkanaal een oplossing. Wij werken o.a met het product/systeem Poujoulat.

Flexibele voering

Lekkages in gemetselde schoorstenen kunnen wij oplossen door het inbrengen van een flexibele buis.

Concentrisch rookkanaal

Dit kanaal is geschikt voor gesloten verbrandings-systemen waarbij de buitenpijp zorgt voor de aanvoer van zuurstof. De binnenpijp voert de rookgassen af. Zuurstof wordt dus van buitenaf aangevoerd en niet uit de woonruimte gehaald.

Vanzelfsprekend kunnen wij voor u ook de aansluiting van de kachel op het rookkanaal verzorgen. Wij kunnen uw huis van een compleet nieuw rookkanaal voorzien. Ook het bestaande kanaal kunnen wij geheel renoveren met bijvoorbeeld een flexibele voering.

Wij zijn gespecialiseerd in het advies geven en installeren van een rookkanaal. Voor meer informatie neem gerust even contact met ons op, of kom langs in onze showroom. Voor onze openingstijden of contactgegevens klik hier.