Onderhoud aan het rookkanaal.

Wist u dat het erg belangrijk is om jaarlijks uw schoorsteen te laten vegen? En wist u dat wij van het Betuws Haardenhuis ook het Betuws Schoorsteenveegbedrijf zijn?

Waarom schoorsteenvegen?

Door vuil en obstakels in het rookkanaal ontstaan er in Nederland jaarlijks duizenden schoorsteenbranden. Hierdoor is de kans dat er flinke schade ontstaat aan de woning.

Het regelmatig reinigen van het rookkanaal vermindert het risico op schoorsteenbrand aanzienlijk. Een vervuild of verstopt kanaal kan naast schoorsteenbrand ook koolmonoxidevergiftiging veroorzaken. Door een onvolledige verbranding van bijvoorbeeld gas, hout of kolen ontstaat er een dodelijk gas. Dit CO-gas kun je niet ruiken of proeven. Het is daarom een echte sluipmoordenaar. Voordat je het weet ben je bewusteloos.

Door ieder jaar het kanaal te laten vegen zal de haard makkelijker aan te steken zijn, brandt deze mooier, het verbetert de trek en u haalt meer rendement uit uw brandstof.

Ons advies is om 1 maal per jaar het rookkanaal te reinigen en na te laten kijken. Hiermee kunt u veel problemen voorkomen. U kunt hiervoor terecht bij het Betuws Schoorsteenveegbedrijf. Wij zijn Meester Schoorsteenveger en lid van de ASPB.

Direct een afspraak maken voor het vegen van het rookkanaal? Bel 0345 – 745 476 of kijk even op www.veiligstoken.nl