Onderhoud aan het rookkanaal.

Wist u dat het erg belangrijk is om jaarlijks uw schoorsteen te laten vegen? En wist u dat wij van het Betuws Haardenhuis het zusterbedrijf van  Betuws Schoorsteenveegbedrijf zijn?

Waarom schoorsteenvegen?

Door vuil en obstakels in het rookkanaal ontstaan er in Nederland jaarlijks duizenden schoorsteenbranden. Hierdoor bestaat er een grote kans dat er flinke schade ontstaat aan uw woning.

Het regelmatig reinigen van het rookkanaal vermindert het risico op schoorsteenbrand aanzienlijk. Een vervuild of verstopt kanaal kan naast een schoorsteenbrand ook koolmonoxidevergiftiging veroorzaken. Door een onvolledige verbranding van bijvoorbeeld gas, hout of kolen ontstaat er een dodelijk gas. Dit CO-gas kunt u niet ruiken of proeven. Het is daarom een echte sluipmoordenaar. Voordat u het weet bent u bewusteloos.

Door ieder jaar het kanaal te laten vegen zal de haard makkelijker aan te steken zijn, brandt deze mooier, verbetert de trek en haalt u meer rendement uit uw brandstof.

Ons advies is om minimaal één maal per jaar het rookkanaal te laten reinigen en na te laten kijken. Hiermee kunt u veel problemen voorkomen. U kunt hiervoor terecht bij het Betuws Schoorsteenveegbedrijf. Wij zijn Meester Schoorsteenveger en lid van de ASPB.

Wilt u direct een afspraak maken voor het vegen van uw rookkanaal? Bel 0345 – 745 476 , stuur een mail naar info@veiligstoken.nl of kijk even op www.veiligstoken.nl. 

I.v.m. enorme drukte kunnen wij tot 1 maart geen nieuwe klanten meer aannemen voor het vegen van uw stookkanaal.
Mocht u een afspraak willen maken voor na deze periode dan bent u van harte welkom.