Poujoulat Schoorsteensystemen.

Spelen met vuur hoort veilig te zijn. Kiest u daarom voor het beste rookkanaal. Het uitgebreide assortiment, van Europees marktleider Poujoulat, biedt hiervoor tal van mogelijkheden. Hierdoor kunnen wij u in vele uitzonderlijke situaties toch een goede oplossing bieden.

Poujoulat rookkanaal

Maak van uw rookgaskanaal een echte eyecatcher

Van irritante blikvanger tot blend-in stijlobject

Wilt u eeb zwarte, grijze of antraciete rookgaskanaal? Of euh… matzwart? Functioneel en robuust geëmailleerd of verzinkt. Degelijk materiaal, dat zeker. Maar bovenal materialen en kleuren die mateloos uitsteken tegen een zorgvuldig uitgezocht designbehang of decoratief geverfde muur.

‘Niet meer van deze tijd. Dat moet echt anders’, dachten ze bij Poujoulat, dé specialist op het gebied van rookgasafvoer en rookgaskanalen. Het bedrijf heeft in samenwerking met interieurexperts speciale kleurcoatings ontwikkeld voor zijn afvoerkanalen. De betrouwbare en duurzame rookgaskanalen van Poujoulat zijn nu verkrijgbaar in alle beschikbare RAL-kleuren, passend bij ieder interieur. Uw rookgaskanaal in goud, metaal, linnen, taupe, wit, magenta, oker, kobalt, olijf, scharlaken, citrus, mauve, mint, of…? Mat, glans, glimmend?

Stijl

Welke stijl u ook verkiest; Scandinavisch, industrieel, stoer, landelijk, romantisch, retro, oriëntaals of minimalistisch: uw gashaard of houtkachel kan vanaf nu naadloos opgaan in uw interieur. Wilt u liever iets wat opvalt, iets wat er uitspringt in uw interieur? Laat dan uw rookgaskanaal een echte eyecatcher worden in uw woonkamer. Kies voor een opvallende contrasterende designkleur. Uw kachelspeciaalzaak kan u hierbij zeker helpen. De medewerkers van Betuws Haardenhuis kunnen u alles vertellen over de Poujoulat RAL kleuren en mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op: www.poujoulat.nl

Maak een eyecatcher van uw rookkanaal - Betuws Haardenhuis

De kanalen

De kanalen van Poujoulat zijn leverbaar in een RVS-uitvoering, maar kunnen ook afgewerkt worden in elke gewenste RAL-kleur. Deze afwerking is geen gewone lak maar een epoxy, vergelijkbaar met poedercoating. Een zeer hoge kwaliteit afwerking die vele jaren goed blijft.

De rookkanalen

De rookkanalen zijn in verschillende diameters verkrijgbaar; van Ø80 mm tot zelfs Ø600 mm. De diameter en het type van het rookgaskanaal zijn geheel afhankelijk van de haard die er onder komt te branden. De uitmondingsdiameter van de haard en de diameter van het kanaal moeten in de meeste gevallen hetzelfde zijn.

Enkele voorbeelden uit het assortiment zijn:

  • THERMINOX TI – ZI: dubbelwandig geïsoleerd rookkanaal, van Ø80 mm tot Ø600 mm
  • EFFICIENCE: driewandig geïsoleerd rookkanaal met luchttoevoer ten behoeve van gesloten houthaarden
  • PGI:  een concentrisch kanaal voor pelletkachels of gesloten gashaarden
  • Prefab schoorstenen: licht gewicht schoorstenen in kleur gespoten, sierpleister of afwerking in steenstrips mogelijk

Op rookkanalen zijn het CE-keur, de Europese norm NEN-EN 1856-1, het Bouwbesluit en de installatievoorschriften van toepassing. Hierin is onder andere vastgelegd hoe het rookkanaal gemonteerd dient te worden.