Poujoulat Schoorsteensystemen.

Spelen met vuur moet veilig. Kies daarom voor het beste rookkanaal!

Het uitgebreide assortiment, van Europees marktleider Poujoulat, biedt hiervoor tal van mogelijkheden. Hierdoor kan in vele uitzonderlijke situaties toch een goede oplossing geboden worden.

Poujoulat rookkanaal

Maak van uw rookgaskanaal een echte eyecatcher

….van irritante blikvanger tot blend-in stijlobject

Wilt u zwart, grijs of antraciet? Of eh …matzwart? Functioneel en robuust geëmailleerd of verzinkt. Degelijk materiaal, dat zeker! Maar bovenal materialen en kleuren die mateloos uitsteken tegen een zorgvuldig uitgezocht designbehang of decoratief geverfde muur.

“Niet meer van deze tijd, dat moet echt anders”, dachten ze bij Poujoulat –specialist op het gebied van rookgasafvoer en rookgaskanalen–. Het bedrijf heeft in samenwerking met interieurexperts speciale kleurcoatings ontwikkeld voor haar afvoerkanalen. De betrouwbare en duurzame rookgaskanalen van Poujoulat zijn nu verkrijgbaar in alle beschikbare RAL kleuren, passend bij ieder interieur. Uw rookgaskanaal in goud, metaal, linnen, taupe, wit, magenta, oker, kobalt, olijf, scharlaken, citrus, mauve, mint, of….? Mat, glans, glimmend?

Welke stijl u ook verkiest; scandinavisch, industrieel, stoer, landelijk, romantisch, retro, orientaals of minimalistisch; uw gashaard of houtkachel kan vanaf nu naadloos opgaan in uw interieur.

Wilt u liever iets dat opvalt, iets dat er uitspringt in uw interieur? Laat dan uw rookgaskanaal een echte eyecatcher worden in uw woonkamer. Kies voor een opvallende contrast designkleur. Uw kachelspeciaalzaak kan u hierbij zeker helpen. Zij kunnen u alles vertellen over de Poujoulat RAL kleuren en mogelijkheden.

Kijk voor meer informatie op: www.poujoulat.nl

Maak een eyecatcher van uw rookkanaal - Betuws Haardenhuis

De kanalen

De kanalen van Poujoulat zijn leverbaar in een RVS uitvoering maar kunnen ook afgewerkt worden in een willekeurige RAL kleur. Deze afwerking is geen gewone lak maar een epoxy, vergelijkbaar met poedercoating. Een zeer hoge kwaliteit afwerking die vele jaren goed blijft.

De rookkanalen

De rookkanalen zijn in verschillende diameters verkrijgbaar; van Ø80mm tot zelfs Ø600mm. De diameter, en het type,  van het rookgaskanaal is geheel afhankelijk van de haard die er onder komt te branden. De uitmondingsdiameter van de haard en de diameter van het kanaal moeten in de meeste gevallen hetzelfde zijn.

Enkele voorbeelden uit het assortiment zijn:

-THERMINOX TI – ZI, dubbelwandig geïsoleerd rookkanaal, van Ø80mm tot Ø600mm

-EFFICIENCE, 3-wandig geïsoleerd rookkanaal met luchttoevoer t.b.v. gesloten houthaarden.

-PGI,  een concentrisch kanaal voor pellet kachels of gesloten gashaarden.

-Prefab schoorstenen, licht gewicht schoorstenen in kleur gespoten, sierpleister of steenstrips afwerking mogelijk.

Voor rookkanalen zijn het CE-keur, de Europese norm NEN-EN 1856-1, het Bouwbesluit en de installatievoorschriften van toepassing. Hierin is onder andere vastgelegd hoe het rookkanaal gemonteerd dient te worden.